Elämyksiä perinnemaisematilan töissä

Vierastalo ulkoa

Harjun tilalle on mahdollista tulla tekemään lähinnä maisemanhoitotöitä kesä–syyskuussa muutamaksi päiväksi tai viikoksi. Kerrallaan voimme ottaa 1–2 talkoolaista. Noin kuuden tunnin päivittäistä työpanosta vastaan tarjoamme majoituksen vuonna 2012 valmistuneessa vierastalossamme (kuvassa), joka sijaitsee järven rannalla vajaan kilometrin päässä tilakeskuksesta. Perille pääsee tietä pitkin. Tässä 85 m²:n suuruisessa talossa on sähkö ja juokseva, järvestä tuleva vesi sekä hyvin varusteltu keittiö, sauna, suihku ja kuivakäymälä.

Voimme myös toimia luonto- ja ympäristöalan opiskelijoiden työharjoittelupaikkana. Muutama opiskelija meillä on ollutkin alan töitä opettelemassa.

Risujen polttoa Tarjolla olevat työt vaihtelevat vuodenaikojen ja säiden mukaan. Alkukesällä työllistää erityisesti lammasaitojen kunnostus laidunkautta varten. Keskikesän töitä ovat mm. heinänteko, pientareiden ja niittyjen niitto sekä lehtikerppujen teko. Talven polttopuiden kuljettaminen metsästä ja pilkkominen painottuvat loppukesään. Koko kesä–syyskuun ajan tehtävissä olevia töitä ovat puuston harvennus ja raivaus moottori- ja raivaussahalla sekä risujen keruu ja sään salliessa myös polttaminen. Vanhojen rakennusten kunnostustöitäkin on tarjolla niistä kiinnostuneelle.

Jos sinulla ei ole autoa käytössäsi, voimme järjestää kyydin Hartolan tai Joutsan keskustoista, joiden kautta kulkee päivittäin lukuisia linja-autovuoroja (mm. Onnibus.com). Samalla voit ostaa ruokatarpeita Hartolan tai Joutsan kaupoista, minkä lisäksi voimme kyyditä myöhempinä päivinä ostoksille Vuorenkylän kyläkauppaan. Luonnollisesti saat kyydin myös takaisin linja-autolle.

Mitään erityistaitoja emme talkoolaisiltamme edellytä, vaikkei niistä toki haittaakaan ole. Olennaisinta on kuitenkin motivoituneisuus työntekoon. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostitse (harju@mattlar.fi) tai puhelimitse (040 735 3217).

Yhteystietolaatikko